Wie is Syta Hammink

Als stemacteur of voiceover moet je met je stem kunnen acteren, je inleven in de tekst en de tekst juist kunnen interpreteren.

syta hamminkAls kind heb ik veel gezongen in een jeugdkoor en in jeugdmusicals. Later heb ik toneelgespeeld en daar ligt de grondslag van het kunnen inleven in teksten en de samenwerking met een regisseur. Deze ervaring gebruik ik nu bij het inspreken van teksten voor bijvoorbeeld een promofilm, een commercial of luisterboek. Met alleen een mooie stem kom je er niet. Daarom heb ik de opleiding gevolgd voor stemacteur.

Bij een film is de stem onderdeel van de vormgeving en mag niet afleiden van het onderwerp. Bij het luisterboek moet de stem op een boeiende, maar niet overheersende wijze de inhoud van het boek vertellen en bij een commercial mag de stem, afhankelijk van het soort commercial, iets nadrukkelijker aanwezig zijn.

Waar kent men mij van?
  • Sinds 2006 presenteer ik wekelijks bij RTV-Apeldoorn het programma Matinee. Tijdens de twee-uur durende live uitzending interview ik 6 personen over een onderwerp dat speelt in de omgeving. En er wordt muziek gedraaid van 1960 tot 2014.

syta hammink

  • Mijn stem is voor velen uit de paardenwereld niet onbekend. Bent u wel eens op een samengestelde menwedstrijd geweest? Dan kan het goed zijn dat u mijn stem hebt gehoord.
    Al vele jaren ben ik met veel plezier presentator bij samengestelde menwedstrijden. Zoals vroeger in Zelhem, Assen en Gietmen. En nu nog altijd o.a. in Horst, Uden, Ugchelen en Heijenrath.
  • Aan het leerprogramma voor basisscholen “Jeelo” werk ik mee als stemacteur.
  • Bijzonder was de presentatie van “de Paarden van de Koningin” op Paleis ’t Loo. In 2015 hoop ik er weer bij te zijn met dan “de Paarden van de Koning.”

Bent u op zoek naar een stem voor uw productie, dan bent u op de juiste plaats.
Een productie kan bijvoorbeeld zijn een documentaire, een bedrijfsfilm, een opleidingsfilm of een opleiding voor bijvoorbeeld het basisonderwijs. Of wilt u uw boek ‘vertaald’ hebben in een luisterboek, ik voer het graag voor u uit. Gesproken tekst op uw website kan ook bijdragen aan een hogere attentiewaarde. Neem contact met mij op via het contactformulier.